30 november 2013

Huisjes kerstlampjes

Een gezellige kerstsfeer maken met deze kleine huisjes aan de kerstlampjes!
Heel gemakkelijk zelf te maken en als je lampjes hebt met batterijtjes, kun je ze overal ophangen!1. iets dikker wit A4 papier
2. printer
3. schaar + snijmat, mesje en lineaal
4. lijm
5. eventueel wat plakband
6. en natuurlijk kerstlampjes Eerst het vel met de huisjes downloaden. Dat kan hier. 
Dit knipvel print je op een A4 van iets dikker papier zo vaak als je nodig hebt. (Normaal 80gr papier kan ook, maar dan is het huisje niet zo stevig)


1.
Knip de huisjes op de lijntjes uit. Het gaatje in het dak kun je misschien het beste tot het laatst laten; de grootte van het gat hangt af van de grootte van het lampje. Met een mesje de raampjes uitsnijden, dan kun je ze zo eruit duwen.

2.
Vouw alle stippellijntjes. Het mooiste is, wanneer je de geprinte kant naar binnen vouwt. Dan zie je de lijnen straks niet. Je kunt makkelijker vouwen door de lijntjes aan de geprinte kant langs een lineaal met een pen na te trekken. Zo kun je het makkelijker omvouwen.

3.
Als alles gevouwen is, kun je de strookjes van plak voorzien. 

4. 
Nu het huisje met de plakstrookjes dichtplakken.5.
Het huisje is klaar! Nu nog aan de lampjes vastmaken. In het midden van het dak een v-tje knippen. Hierdoor kan het lampje. Knip het v-tje niet te groot, dan blijft het huisje niet aan het lampje hangen. Afknippen kan, erbijknippen niet ;-)

6.
Nu het huisje aan de lampjes vastmaken. Lampje door het gaatje in het dak duwen, eventueel een klein stukje plakband om het huisje aan het lampje vast te maken.

7.
Alle huisjes eraan en de lampjes zijn klaar! 

En dan ... tja, zoek een leuk plekje om nog gezelliger te maken met deze huisjeslampjes.

Veel succes en plezier!!